Kompleksowe zaopatrzenie branży spożywczej

Maszyny, Serwis, Dodatki do żywności

Technologia masowania

Technologia Schroder MAX, technologia masowania dla podniesienia wydajności i efektywności produkcji. To jest klucz do zwiększenia zdolności wiązania wody, tu tworzą się wyższe uzyski na krajalnicy, przez polepszenie siły związania plastra.

Technologia Schroeder MAX, w której elementy masowane są aktywnie przez specjalne łopaty, umożliwia osiągnięcie w ekstremalnie krótkim czasie masowania:

  • aktywacji białka zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz masowanego elementu
  • widoczny wzrost zdolności wiązania wody
  • aktywne zużytkowanie solanki w najkrótszym czasie
  • efektywne wykorzystanie pojemności bębna


Dzięki szerokiej gamie rozszerzeń technologię masowania MAX można optymalnie dostosować do istniejących procesów produkcyjnych. Dzięki wstępnemu załadunkowi produktów z marynatami (solankami) i substancjami dodatkowymi zoptymalizowano proces obsługi Pojemnika załadowczego MAX. Napełnianie próżniowe umożliwia wydajne i higieniczne podawanie produktów. Opróżnianie może być wykonywane ręcznie lub automatycznie. Technologia MAX w porównaniu z technologią bębnową wymaga mniej miejsca do produkcji i mniej personelu, dzięki automatyzacji procesów.

W ofercie Promar masownice  firmy Schroeder:

 

Promar Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowe Sp. z o.o.,
Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie, XXI Wydział Gospodarczy KRS,
KRS: 0000063171, NIP: 118-00-10-695, Kapitał zakładowy: 1.000.000 zł

Google+