A A A

W ramach Pionu R&D działają cztery działy: Centrum Aplikacyjne, Dział Rozwoju Dodatków Smakowych wraz z Akademia Smaku, Dział Rozwoju Środków Funkcjonalnych oraz Dział Rozwoju Środków Specjalnych.
Zespół Pionu R&D z pasją podchodzi do codziennych wyzwań. Technolodzy i specjaliści w zakresie kreacji smaku i projektowania nowych rozwiązań opierając się na aktualnych trendach rynkowych tworzą nowe produkty. Wszystkie działy współpracując ze sobą tworzą i testują pomysły, tak aby rezultaty ich pracy jak najpełniej zaspokajały oczekiwania klientów. Większość ich pracy to oferta „szyta na miarę”, opracowywana na zamówienie klientów i dostosowana do możliwości technologicznych parku maszynowego jakim dysponuje klient. Niezależnie od tego R&D dużą część czasu poświęca na tworzenie własnych autorskich rozwiązań. Na podstawie badań trendów z rynku polskiego i europejskiego tworzone i testowane są nowe produkty, które wraz z technologią produkcji w trakcie specjalnych prezentacji przedstawiane są klientom.
Dzięki włączeniu w struktury pionu Centrum Aplikacyjnego oraz Akademii Smaku klienci mogą ocenić efekty prac rozwojowych próbując gotowych wyrobów w ostatecznej formie, takiej jaką sami będą w stanie wyprodukować i wprowadzić na rynek.