Promar
  • O nas
    • Historia
    • Misja i wartości
    • Jakość
    • Zakład produkcyjny
    • Pion R&D
    • Dlaczego Promar?
  • Nasze specjalizacje
    • Środki funkcjonalne
    • Osłonki alginianowe
    • Systemy panierujące
    • Mieszanki przypraw
    • Pieprz kriomielony
    • Przyprawy sterylizowane
    • Saszetki
    • Zioła polskie
  • Osłonki alginianowe
  • Dodatki do żywności
    • Do przemysłu mięsnego
      • Do kiełbas
      • Do produktów grillowych
      • Do pasztetów i pieczeni
      • Do wędzonek
      • Do wyrobów homogenizowanych
      • Do wyrobów blokowych
      • Do wyrobów drobiowych
      • Do wyrobów formowanych
      • Pieprz krio
      • Systemy panierujące
      • Środki przedłużające świeżość
      • Przyprawy sterylizowane
    • Do ryb
    • Do żywności vege
    • Do mleczarstwa
    • Do convenience food i sosów
      • Sosy klasyczne
      • Sosy do dań gotowych
      • Sosy krajalne
    • Do chipsów i przekąsek
    • Systemy panierujące
    • Przyprawy sterylizowane
    • Pieprz kriomielony
    • Nasze marki
      • Promasol
      • Proaroma
      • Promix
      • Propuro
  • Kariera
    • Rozwój
    • Dbamy o zdrowie
    • Integrujemy się
  • Kontakt
PL
  • EN
  • RU
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
UE

Dodatki do przemysłu rybnego

Oferujemy rozwiązania funkcjonalne, smakowe oraz kompletne systemy panierujące do przetwórstwa rybnego. Tak, aby spełniały wymagania najbardziej wymagających klientów o tradycyjnych jak i nowoczesnych upodobaniach.

Posiadamy w swojej ofercie przyprawy o wysokiej czystości mikrobiologicznej. W tym miejscu warto wyróżnić produkowaną przez Promar gamę pieprzy sterylizowanych, rozdrabnianych kriogenicznie. W ich gamie oferujemy szeroki wachlarz granulacji. Produkty z grupy Ryby pochodzą z asortymentu marek Promasol, Proaroma i Promix.

 

https://blog.promar.pl/z-zycia-firmy/promar-dla-przemyslu-rybnego

https://blog.promar.pl/nowosci-w-dodatkach-dla-zywnosci/w-oceanie-mozliwosci

 

Przewagi dla Klienta:
  • przyjazna etykieta
  • trwały, stabilny smak i aromat
  • możliwość produkcji koszer i halal
  • bezpieczeństwo produkcji
 

Zastosowanie:
  • wszelkiego typu przetwory rybne
  • wyroby formowane z mięsa rozdrobnionego: burgery, pulpety itp.
  • produkty panierowane
  • kompletne systemy panierujące w tym także tempura

Zalety:
  • bez glutaminianu
  • bez alergenów
  • stabilny i trwały smak produktu także mrożonego i poddanego powtórnej obróbce termicznej
  • przyprawy naturalne o wysokiej czystości mikrobiologicznej
  • preparaty funkcjonalne bez E
  • preparaty do produkcji koszer i halal
  • preparaty zarówno do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • stabilny i powtarzalny produkt

Osłonki Alginianowe:

Żele alginianowe Promar są odpowiednie do wszystkich istniejących na rynku systemów Coex-truzyjnych:

  • Alginian jest w 100% osłonką pochodzenia roślinnego - nadaje się do produktów Kosher oraz Halal
  • Osłonka na gotowym produkcie jest prawie niewyczuwalna w zgryzie
  • Charakteryzuje się niskim dozowaniem oraz wszechstronnym zastosowaniem
  • Nadaje się do kalibrów od 8mm do 28mm
  • Posiada długi termin przydatności (8 m-cy)
  • Do produktów suszonych, wędzonych, wędzono-parzonych

Promar zapewnia swoim asortymentem poniższe rodzaje osłonek:

  • osłonki podstawowe
  • osłonki barwione
  • osłonki smakowe

Formularz kontaktowy

NEWSLETTER
Prześlij nam swój adres e-mail, a będziesz otrzymywać najnowsze artykuły!
Projekty UE
Projekty UE
  • Projekty UE
  • Warunki zakupów i dostaw
  • Polityka prywatności
  • Mapa serwisu
  • Plan podziału do pobrania
2019 | Promar Sp. z o.o.
Projekt graficzny i wykonanie: Agencja Interaktywna Bull Design