Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
UE

Opracowanie nowej gamy przypraw o unikalnych właściwościach mikrobiologicznych i organoleptycznych

A A A
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Promar

 

PROMAR Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowe Sp. z o.o. realizuje projekt pn. „Opracowanie nowej gamy przypraw o unikalnych właściwościach mikrobiologicznych i organoleptycznych” współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój. Projekt realizowany w ramach konkursu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju:” Szybka Ścieżka” w ramach Działania 1.1: Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałania 1.1.1: Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa.

W wyniku realizacji opisanych w projekcie prac B+R wnioskodawca opracuje i zademonstruje innowację produktową w postaci przypraw sterylizowanych o cechach i właściwościach niedostępnych wśród produktów konkurencyjnych. Warunkiem opracowania innowacji produktowej jest wprowadzenie znaczących zmian w procesie sterylizacji, dlatego projekt dotyczy również innowacji procesowej, która obejmować będzie elementy procesu technologicznego.

Komercjalizowanym rezultatem prac B+R będą znacząco udoskonalone przyprawy – cebula i czosnek w formie płatka, o niespotykanym na rynku poziomie czystości mikrobiologicznej i cechach organoleptycznych odpowiadających na zidentyfikowane, a niezaspokojone dotychczas oczekiwania odbiorców.

Wartość projektu: 3 165 720.46 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 1 857 902.69 PLN

loga

Formularz kontaktowy

NEWSLETTER
Prześlij nam swój adres e-mail, a będziesz otrzymywać najnowsze artykuły!